Staňte se našimi fanoušky na:

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

K přípravě tohoto rizota se dají vyžít i zbylé kosti z vykošťování masa. Celou větší kost, která nám zůstane po vykoštění vepřové kotlety nebo krkovice, dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 minut, maso po uvaření by mělo jít snadno obrat od kosti. Dáme vařit vodu na rýži. Mezitím obereme maso a větší kousky překrájíme. Uvaříme sáček varné rýže podle návodu. Do kastrolu dáme na dno 2 - 3 lžíce vývaru z kostí, osolíme, opepříme, přidáme obrané maso a prohřejeme. Je-li vývar slabý, přidáme necelou lžičku slunečnicového oleje. Potom vmícháme uvařenou rýži a nakonec dobře propláchnutý a okapaný hrášek. Opatrně promícháme a nakopečkujeme na talíře.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

q |24. června 2013
dobrý tip Odpovědět
Lenny |24. června 2013
super Odpovědět
PetulkaH |24. června 2013
dobré Odpovědět
daramacho |24. června 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!