Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí kotlety na rozmarýnu

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jehněčí kotlety odblaníme, odsekneme postranní kosti, kotlety nakrojíme po obvodech na několika místech a jemně naklepeme. Potřeme je olejem, silně pokapeme citrónovou šťávou, poprášíme rozmarýnem, posypeme rozetřeným česnekem a pepřem a vložíme do hlubší misky, v níž je necháme několik hodin proležet. Před přípravou kotlety vyjmeme, osušíme, odstraníme zbylý rozmarýn a česnek a potřeme je olejem. Vložíme je na zahřátý rošt potřený olejem a opékáme 4-6 minut, potom je obrátíme a stejnou dobu opékáme na druhé straně. Měkké kotlety osolíme a hned podáváme. Vhodná příloha je bramborový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |8. listopadu 2014
zkusím 1+ Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!