Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí medailonky

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oškrábané brambory uvaříme, bazalku otrháme, česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Parmazán nastrouháme a společně s česnekem, bazalkou, piniovými semeny a asi 50 ml oleje rozmixujeme. Toto pesto dochutíme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 60°C. Rajčata spaříme, ochladíme, oloupeme a rozčtvrtíme, odstraníme semínka, rozložíme čtvrtky rajčat na plech a necháme v troubě lehce vysušit. Brambory slijeme, rozmačkáme šťouchadlem nebo vidličkou a ochutíme nasekanou šalotkou, pažitkou, pepřem a 2 lžícemi olivového oleje. Dáme je do teplé trouby. Žampionům vykrojíme nožičky a kloboučky uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a nakrájíme je na plátky. Artyčoky omyjeme a stopku vylomíme (při tom se uvolní také tvrdá vlákna z dolní části květu). Nožem odkrojíme horní špičky listů (u velkého artyčoku jsou to až 2 třetiny listů). Vnější tvrdé lístky odstraníme a tvrdá místa na okraji a doplní straně oloupeme ostrým nožem. Lžící odstraníme vlákna ze středu květu, pak nakrájíme artyčok na plátky, opečeme z obou stran ve 2 lžících oleje a okořeníme solí a pepřem. Opepříme medailonky a zprudka je opečeme v rozpáleném oleji do růžova, asi 2 minuty z každé strany. Na předehřáté talíře upravíme doprostřed šťouchané brambory, jehněčí medailonek a plátky žampionu, okolo rozložíme rajčata a artyčoky a po obvodu talíře vytvoříme ozdobný okraj z pesta.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!