Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí na víně

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Nejdřív si zapnu troubu a předehřeju ji na 200 °C. Maso omyju a osuším. Do hluboké misky nebo hrnku dám olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixuju na kaši. 2. Maso rozprostřu na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřu olejovou kašičku s kořením. Maso svážu provázkem do úhledného špalíčku, dám na pekáč a nechám dvacet minut péct v troubě. Pak maso zakryju poklicí, teplotu snížím na 150 °C a peču tři hodiny. Občas maso otočím, případně podliju trochou vody. 3. Po třech hodinách vyndám pekáč z trouby; maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou. Z pekáče odeberu tuk, který se vypekl, přiliji víno, přidám rajčata, větvičky bylinek a vrátím nepřikrytý pekáč na čtyřicet minut zpátky do trouby. 4. Ve finále vyndám z pekáče maso na prkýnko, zakryju ho miskou a nechám půl hodiny odpočinout. Omáčku dám do kastrolu, seberu z povrchu tuk a přivedu ji k varu. Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařím deset až patnáct minut, dokud nezhoustne. Ochutím cukrem, případně solí a pepřem. Podávám s pečenými brambory nebo bramborovou kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

J |30. května 2013
vyzkousim Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!