Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí po balkánsku

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso omyjte, osušte a položte do skleněné nebo kameninové nádoby. Připravte marinádu: Smíchejte olej, pažitku, víno, česnek, bazalku, tymián, špetku soli, pepř a kýtu přelijte. Nádobu zakryjte a odložte přes noc do chladničky. Druhý den maso přendejte do pekáče, podlijte horkým vývarem, přidejte bobkové listy a pečte v předehřáté troubě. Marinádu zřeďte 2 lžícemi horké vody a při pečení kýtu přelévejte. Měkkou kýtu naporcujte, na talířích polijte šťávou z pekáče a podávejte s opečenými rajčaty, zelenými paprikami, lilky, cuketami a bílým pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!