Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí polévka

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Játra a srdce omyjme, střeva očistíme zvlášť a pomocí vařečky je obrátíme, potřeme solí a pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odstát. Pak je znovu omyjeme. Dáme vařit 1,5 l vody, vložíme vnitřnosti a vaříme na mírném ohni. Když bude voda vřít, odstraníme část pěny, která se vytvoří, osolíme a dál vaříme, dokud vše nezměkne. Uvařené vnitřnosti vyndáme z vody, necháme odkapat a nakrájíme na menší kousky. Cibulku nakrájíme na kolečka a osmažíme ji na rozehřátém oleji, přidáme nasekaný kopr, nakrájené vnitřnosti, opepříme a dusíme asi 5 minut. Za stálého míchání zalijeme polévkou z vnitřností a vaříme ještě 20-25 minut. Rýži si uvaříme a pak přidáme do polévky. Ušleháme si vejce, za stálého míchání přidáme citrónovou šťávu a trochu polévky. Tuto směs pak lehce vmícháme do polévky za stálého míchání.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!