Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí pečeně s bylinkovou kůrčičkou

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravenou jehněčí pečeni vcelku osmahneme krátce z obou stran na přepuštěném másle (příp. na ztuženém tuku), potom vyndáme a necháme trochu zchladnout. Mezitím jemně posekáme umytou petrželku spolu se stroužky česneku a promícháme obojí s citrónovou šťávou. Maso potřeme hořčicí a směsí petrželky s česnekem. Dobře k masu přitiskneme. Maso pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 15 minut. Vyjmeme a necháme ještě 5 minut odležet zabalené v alobalu. Potom osmažíme oloupané brambory kolem dokola dozlatova a dockřupava, osolíme a opepříme. Jehněčí pečeni nakrájíme na plátky a rozdělíme spolu s restovanými brambory na předehřáté talíře. Jako zeleninová příloha se hodí mladá mrkvička dušená na másle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |16. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!