Staňte se našimi fanoušky na:

Jelení řezy

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bílek
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • tymián podle potřeby
  • 4 lžičky zavařených brusinek
  • 200 g čerstvých hub
  • asi 70 g anglické slaniny na plátky
  • 700 g jeleního masa
  • 200 g vařených brambor
  • 400 g listového těsta
  • 1 cibule
  • 4 hrušky
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1 dl červeného vína
  • 1 vejce
  • 1 žloutek

Pracovní postup:

Z jelení roštěné nebo kýty si připravíme váleček, osolíme, opepříme, přidáme trochu čerstvých bylinek, zabalíme do slaniny, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc odležet. Druhý den maso zprudka opečeme, podlijeme červeným vínem a vývarem, pečeme při nižší teplotě asi 20-30 minut (aby se maso nevysušilo). Na závin nakrájíme cibuli a orestujeme ji. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou tak dlouho, až se odpaří veškerá voda, potom přidáme nakrájené brambory, vejce, žloutek, strouhanku a promícháme. Těsto vyválíme a náplň do něj opatrně zabalíme, potřeme bílkem a pečeme asi 30 minut na 180°C dozlatova. Upečené maso nakrájíme a na talíři polijeme výpekem, přidáme houbový závin a doplníme hruškou plněnou brusinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!