Staňte se našimi fanoušky na:

Jemná, plněná barevná sekaná z mletých stehenních řízků

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nasekáme / nebo umixujeme/. Smícháme se smetanou ke šlehání/ nebo jogurtu /s nastrouhaným sýrem, solamylem, solí, pepřem, sušeným zázvorem a kurkumou. Připravíme si alobal. Mokrýma rukama rozprostřeme vzniklou hmotu na plát, který potřeme hořčicí. Poklademe kousky pórku a červené papriky a s pomocí alobalu plát masa s náplní dobře zabalíme. Vložíme do zapékací misky nebo pekáčku, kam přilijeme trochu vody nebo vývaru a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Když se plněná sekaná zatáhne a je pevná / cca 30 minut / odstraníme alobal, masovou šišku posypeme kmínem, poprášíme sypkou červenou paprikou a vložíme ji i se sosem do pekáčku. Podle potřeby přidáme vodu nebo vývar, zakápneme trochu olejem, vložíme celou hlavici česneku, pokrájenou cibuli a dopékáme do zlatavé kůrky. Ke konci pečení přidáme pokrájené omyté brambory a dopečeme vše najednou. Podáváme se zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zuzi |19. května 2013
dobrota Odpovědět
JanaB |17. února 2013
Sekaná se šlehačkou, to bude moc dobré. Odpovědět
jana.remkova.7 |17. února 2013
Ta je jak malovaná!! Odpovědět
Šuldeska |17. února 2013
Z kuřecího masa mám ráda všechno - recept OK. Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |17. února 2013
dobrá je, jen mi tam skáčou recepty 2 x a nevím, jak je dostat pryč, díky Míro Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Ta sekaná bude moc dobrá. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!