Staňte se našimi fanoušky na:

Jitrnice s lepenicí

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřový bůček i laloky uvaříme dopoloměkka a plíce doměkka. Žemli nakrájíme nebo natrháme na drobné kousky a zalijeme vývarem. Syrová játra a uvařené plíce pak umeleme na mlýnku. Ostatní uvařené maso nasekáme na drobné kousky nebo také semeleme. Do mísy s namočenou žemlí dáme všechny suroviny a dochutíme je podle potřeby třeným česnekem, solí, pepřem a špetkou nového koření se zázvorem a majoránkou. Promícháme a tímto prejtem naplníme vypraná vepřová střeva, která zašpejlujeme. Vaříme ve vodě při 90°C asi 15 - 20 minut. Uvařené jitrnice opláchneme ve studené vodě a rozložíme je na stůl. Takto je necháme volně vystydnout. Před přípravou pak na pánvi rozehřejeme sádlo a jitrnice opečeme z obou stran. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Cibulku nakrájíme na drobné kostky a zelí scedíme a přesekáme. Cibulku orestujeme do nazlátlé barvy na sádle. Uvařené brambory scedíme, přidáme cibulku, zelí a rozšťoucháme. Dochutíme solí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!