Staňte se našimi fanoušky na:

Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse promícháme bílý jogurt s cukrem, vanilkovým cukrem, olejem a vejci. Do vzniklé hmoty postupně počástch přisypáváme mouku promísenou s kypřícím práškem a vypracujeme hladké těsto. V jiné míse smícháme 30g hrubé mouky, 20g cukru,1 vanilkový cukr a 20g změklého, na menší kousky nakrájeného, másla. Konečky prstů lehce propracováváme tak dlouho až se vytvoří menší hrudky (drobenka). Pekáč s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou, pak vlijeme těsto, uhladíme ho stěrkou, posypeme ovocem (rybíz, borůvky a pod.) a zasypeme drobenkou. Okraje koláče potřeme rozšlehaným vajíčkem, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut při 160°.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |22. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!