Staňte se našimi fanoušky na:

Kung Pao

Autor receptu: petrolucy (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Základní omáčka: Ve 100 ml vody rozmícháme 3 lžíce solamyl, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje. Rozmícháme tak, abychom ze solamylu neměli hrudky. Naložení masa: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a přidáme část základní omáčky, aby všechny kousky byly namočené v omáčce. Přidáme trochu asijského koření. Doba naložení: Čím déle jsem nechala maso naložené tím bylo ve výsledku křehčí a chutnější (24 hodin), ale stačí ho mít naložené po dobu co krájíte zeleninu. Zbytek základní omáčky budeme nakonec ještě potřebovat, do zbytku přidejte lžíci octa a dejte si jí stranou. Příprava zeleniny: Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev nejlépe nakrájíme nebo nastrouháme na malé nudličky, aby při restování rychle změkla. Cibuli nakrájíme na velké kostky, které se po restování rozpadnou na plátky. Podle chuti můžete přikrájet i kousky červené papriky. Restování: Pánev či hrnec rozehřejte, přidejte naložené maso a zprudka orestujeme. Až maso zesvětlá přidejte arašídy a nakrájenou zeleninu (+ plátky bambusu). Restujeme dokud zelenina nezměkne a poté přidáme zbytek základní omáčky, pokud by se vám zdála směs příliš hustá přidejte vodu. Finálně můžeme dochutit solí či asijským kořením a podáváme s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!