Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře na hříbkách

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • hladká mouka na zaprášení šťávy
  • 1 žloutek
  • 1 miska hřibů nebo žampionů
  • 100 g másla
  • 3 lžíce smetany
  • 125 ml bílého vína

Pracovní postup:

Kuře rozdělte na čtvrtky, osolte, opepřete a opečte na másle, nejlépe v remosce. Když zčervená, přidejte oloupané na nakrájené hříbky (případně žampióny) a část vína. Zbytkem vína podlévejte kuře během pečení. Upečené porce kuřete vyndejte z remosky, šťávu s houbami zaprašte moukou a zasmahněte. Pak přidejte smetanu, rrochu vody a ještě krátce povařte. Do hotové šťávy dejte pro zjemnění žloutek. Nejvhodnější příloha je rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |21. března 2014
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!