Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře na pomerančích s ořechy

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pokud nemáme rovnou kuřecí čtvrtky, celé kuře rozčtvrtíme. Posolíme a z obou stran prudce opečeme na pánvi na troše másla. Pak je naskládáme do pekáčku, mírně pokmínujeme a posypeme tymiánem (já jím tedy nešetřím, ale to musíte vyzkoušet), podlijeme horkou vodou, omastek nepřidávám žádný. Dáme péci do předtopené trouby asi na 200 - 250°C. Když začne maso být skoro hotové, podlijeme vymačkanou šťávou z pomerančů a přidáme i dužinu. Necháme trochu změknout a každou čtvrtku posypeme nakonec sekanými vlašskými ořechy a pokapeme lehce medem. Necháme lehce opražit. Příloha je jako jediná rýže. Na fotografii je rýže - částečně loupaná.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |30. března 2013
No to je k něčemu asi tochu jinému, jen pečené kuře a opečené brambor., ořechy by byly vidět, pomeranč rovněž, nehledě, že s opečenými brambory si to vůbec neumím představit. Chuť tymiánu z výpeku a pomerančová šťáva jde fakt jen na rýži - léty prověřeno. Odpovědět
Dessyna |30. března 2013
Nevidím tam ani pomeranče, ani ořechy.... Odpovědět
petra22 |29. března 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!