Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře v solné krustě

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pekáč vyložíme silným alobalem velkým tak, aby přesahoval okraje. Petrželku vložíme do břišní dutiny kuřete, nohy svážeme. V míse smícháme mořskou sůl a bílek. Do pekáče dáme rovnoměrnou vrstvu soli s bílkem, na ní položíme kuře a zbývající solí s bílkem kuře překryjeme. Alobal přečnívající přes okraje pekáče ohneme přes kuře, aby bylo úplně zabalené. Kuře pečeme 1 a půl hodiny na 180°C. Hotové kuře v alobalu dáme na mísu, vybalíme ho a odstraníme sůl. Pak kuře přendáme na prkénko a naporcujeme. Na talíři ozdobíme tymiánem a přidáme klínky citronu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!