Staňte se našimi fanoušky na:

kuřecí TIKKA MASALA

Autor receptu: allys89 (40 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si připravíme marinádu. Do velké misky smícháme: 1 cm na drobno nakrájeného zázvoru, 1 stroužek na drobno nakrájeného česneku, 1 lžičku červeného chilli prášku, (méně pokud nemáte rádi příliš pálivá jídla), 1 lžičku koriandru v prášku, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku kmínu v prášku, 1 lžičku garam masaly v prášku, 1 lžičku soli, půl kelímku bílého jogurtu, šťávu z jedné půlky citronu a 1-2 lžíce olivového oleje. Vše poctivě promícháme. Do připravené marinády přidáme na stejně velké kostky nakrájené, omyté a osušené maso, na stejně velké kostky nakrájenou půlku cibule, jedno rajče, popř. červenou papriku, zelenou chilli papričku bez semínek (pozor – zelená chilli paprička dodá jídlu opravdu pálivou chuť!) a marinovanou směs dáme odležet do ledničky. Nyní si připravíme směs na zahuštění omáčky: půl hrnku vody, zbylou půlku cibule, jedno rajče a oříšky rozmixujeme na kaši a prozatím dáme stranou. V následujícím kroku se pustíme do přípravy omáčky. Ve větším hrnci na mírném ohni nejlépe na olivovém oleji krátce osmažíme (pár sekund, jen dokud to nezavoní) garam masala směs celého koření, tj. celou skořici, 2 x bobkový list, 2 x hřebíček a 3 tobolky kardamomu. Přidáme 1 lžičku celého kmínu a na drobno nakrájenou cibuli, kterou pomalu osmažíme do zlata. Po té přidáme:na drobno nakrájený stroužek česneku, na drobno nakrájený 1 cm zázvoru, 1 lžičku soli, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku kmínu v prášku, 1 lžičku koriandru, 1 lžičku garam masala v prášku a ½ lžičky červeného chilli v prášku. Koření pár sekund osmažíme a přidáme předem připravenou směs na zahuštění. Hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném ohni za občasného míchání necháme vařit. Mezitím na pánvičce na kapce olivového oleje, (pokud má někdo doma gril, bylo by to nejlepším na něm), zprudka osmažíme/ogrilujeme marinované maso a zeleninu z obou stran. Osmaženou/ogrilovanou směs přidáme do hrnce s omáčkou, opepříme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni za stálého míchání! cca 20 min. Během 20 min, kdy se nám kuře TIKKA MASALA vaří, je vhodné připravit si rýži, jogurt s rajčetem a popř. CHAPATI, to jsou indické placky dělané z mouky a vody. Po 20 min kuře TIKKA MASALA ochutnáme a dle chuti dochutíme. Na závěr, po odstavení z ohně, vytáhneme ze směsi celou skořici, bobkové listy a hřebíčky, přidáme půl kelímku smetany na vaření ačerstvý nakrájený koriandr. Do podávání nechte v hrnci s pokličkou, aby směs nevychladla.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pajunc |25. řijna 2013
velká dobrůtka, díky za připomenutí :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!