Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí aspik

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté kuře rozporcujte a vařte v osolené vodě. Měkké maso oberte, nechte vystydnout, stranou dejte asi 350 ml vývaru. Formu na aspik vyložte kukuřičnými klásky a čtvrtkami vajec, pak střídejte vrstvu masa, zeleniny a rolky stočené z plátku slaniny a šunky, potom dejte zbytek masa. Do zchladlého vývaru přeceďte nálev z Hradišťanky, přidejte 3 lžíce octa, 2 lžičky cukru, sůl a pepř. Za stálého míchání ohřívejte téměř k bodu varu, vařit se ale nesmí. Nechte znovu vychladnout. Studenou želatinou zalijte naplněnou formu, dejte do ledničky ztuhnout, nejlépe přes noc.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |23. řijna 2013
vyzkouším! Odpovědět
planeta |3. září 2013
nádhera, jistě vyzkouším, ale ve hřbetu, díky za inspiraci, 1+ Odpovědět
q |14. června 2013
2x1+ Odpovědět
macik |10. června 2013
zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!