Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí máslová prsíčka na houbách a na víně

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Přípravíme si kuřecí prsíčka, máslo, cibuli, žampiony, uvařené brambory ve slupce, kterou samozřejmě oloupáme, bílé víno, vodu, pepř, rozmarýn, oregáno a sójovou omáčku. Do vrchní části kuřecího prsíčka nařežeme pět kapes a dáme pozor, abychom prsíčko někde nepřeřezali. Do každého zářezu vložíme silnější plátek másla, osolime a dáme na rozehřátou pánev. Po necelé minutě podlijeme trochou vody s vínem a se sójovou omáčkou, přikryjeme prsíčka a necháme restovat. Po chvili je otočíme na stranu s kůžičkou a když je zapotřebí, znovu podlijeme trochou vody. Necháme přikryté. Chvilku opékáme, poté prsíčka opět otočíme, přidáme brambory, cibulku nakrájenou na půlkolečka, zbytek másla a opepříme. Znovu podlijeme trochou vody, přikryjeme, necháme malou chvíli dusit a přidáme žampiony, nakrájené na jemné plátky. Přikryté projedeme asi minutovým varem. Úplně před koncem dušení přidáme zelené oregano a rozmarýn, zamícháme a sundáme z pece. Můžeme servírovat. Prsíčka po takové úpravě jsou jedlé i pro ty, kteří kuřecí prsa nemusí. Jsou super šťavnaté a vonné. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucy3 |31. července 2013
vyzkouším Odpovědět
any20 |19. července 2013
1*** Odpovědět
i |17. července 2013
smekám Odpovědět
i |17. července 2013
pěkně nafoceno Odpovědět
kote19 |26. června 2013
zkusím Odpovědět
Arabela |16. června 2013
Márči, díky za pochvalu, ale není na místě, jen tady na Tradičních je tisíce lepších kuchuřek. Ale to, co bys se mnou dělala jako můj, muž, to bych brala všema deseti, - nejenom vařením živ je člověk...Tak se nechej přeoperovat a zkusíme to. :-) :-) :-) Odpovědět
Márč |16. června 2013
Úúúúžasné, jsi prostě skvělá kuchařka...být Tvým mužem, nosím Tě každý den na rukou a klaním se před Tvým kuchařským uměním...:-)))) Odpovědět
Šuldeska |15. června 2013
Výborné i správné fota. Odpovědět
Lenny |15. června 2013
lákavé k vyzkoušení Odpovědět
Jindriska8 |15. června 2013
Dobrý tip na nedělní oběd!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!