Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí maso po čínsku s houbami a rýží

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • masový vývar
  • rýže (podle potřeby)
  • špetka chilli (koření)
  • špetka pepře (bílý mletý)
  • asi 1 lžička oleje
  • 1 lžička wei-su
  • 2 lžičky škrobu (namočený ve vodě)
  • 20 g Jidášova ucha (namočené)
  • 120 g čirůvky topolové
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžíce portského vína
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 1/2 kg kuřecích řízků

Pracovní postup:

Maso nakrájejte, smíchejte se solí, máčeným škrobem a vejcem, nechte 30 minut marinovat. Na pánvi rozehřejte sádlo, přidejte maso a za stálého míchání asi 3 minuty prudce opékejte. Pak stáhněte oheň a přidejte nakrájené houby a cibuli, osmahněte, zalijte vývarem a zamíchejte. Potom dochuťte vínem, kořením a solí, zahustěte máčeným škrobem a krátce doduste. Hotové jídlo zakápněte několika kapkami oleje a podávejte na teplé míse. Příloha - rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!