Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí paličky na polentě

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kukuřičnou krupici vsypte postupně a za stálého míchání do vařící osolené vody, podle návodu na obalu. Polenta je hotová již za tři minuty – správnou hustotu poznáte tak, že v ní stojí vařečka. Hotovou polentu osolte, vyklopte na prkénko a rukama zmáčkněte, aby držela pohromadě. Předehřejte troubu na 220 °C. Máslo rozpusťte v pánvi a pár minut na něm restujte česnek nakrájený na plátky, aby jen lehce chytil barvu. Zchladlou polentu nalámejte na kousky a dejte ji na dno pekáčku. Posypte parmazánem, zalijte česnekovým máslem, promíchejte, navrch dejte ze všech stran osolené kuřecí maso, rajčátka, rozmarýn a zastříkněte olejem. Znovu osolte. Pečte pětadvacet minut, aby byla kuřecí kůže křupavá a zlatá.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!