Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí polévka se zavářkou

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • zelené snítky celeru, petržele, libečku
  • sušená, 1 lžička petrželka
  • 1 lžička sůl
  • skelet, 1 kus kuřecí
  • malá, 1 kus mrkev
  • kořen, malý, 1 kus petržel
  • 1 kus vejce
  • celý, 4 kusy pepř
  • studená voda, 2 lžíce
  • 125 ml mouka polohrubá
  • 2 l voda
  • slepičí, nebo sůl, 1 kostka bujon

Pracovní postup:

Skelet opláchneme studenou vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a očištěnou zeleninu. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Skelet vyjmeme z vývaru a obereme maso. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Vývar přelijeme do čistého hrnce a zavaříme kapání. Zavářka - vidličkou rozšleháme vejce s vodou, solí a petrželkou. Zahustíme moukou a těstíčko necháme 10 minut odpočinout. Poté ho přendáme na síto s velkými oky a pomocí stěrky protlačíme do vařící polévky, povaříme asi 5 minut. Do polévky dáme prohřát maso a zeleninu. Polévku dochutíme bujónem, nebo solí a přidáme petrželku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daramacho |11. července 2013
dobré Odpovědět
-1 |6. července 2013
dala bych si Odpovědět
oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!