Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí řízky se šlehačkou

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vykoštěné kuřecí kýty naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu, jako klasické řízky - mouka, vejce, strouhanka. Následně je smotáme, aby se vytvořily malé roládky a naskládáme do zapékací mísy nebo pekáčku tak, aby byly těsně vedle sebe. Přelejeme šlehačkou tak, aby byly skoro celé pononořené a dáme do vyhřáté trouby na 250°C. Asi po čtvrthodině stáhneme na 200°C. Pečeme odkryté tak dlouho, až se vytvoří na povrchu masa zlatavá kůrčička a šlehačka se vstřebá. Tuk nedáváme, protože šlehačka je sama o sobě dost tučná. Podáváme s vařenými či opékanými bramborami. Na řízky můžeme použít i kuřecí prsa, ale nejsou tak šťavnatá, jako z kýty, nebo také maso vepřové. Velikost mísy volíme podle počtu řízků, aby nevznikly zbytečné volné prostory a řízky aby byly do šlehačky skoro celé ponořené. Nízkotučnou šlehačku nedoporučuji, není to ono. Přeji dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucy3 |31. července 2013
dobrota Odpovědět
dagmar.vrbicka |25. května 2013
Sice mám prsa,ale uvidíme,zkusím Odpovědět
any20 |18. března 2013
dobrota Odpovědět
sussan |17. března 2013
Tohle vidím prvně. My děláme kuřecí závitky, ale bez strouhanky zapečené se smetanou. ;) Odpovědět
petr.helman.5|26. řijna 2014
To bude bašta Odpovědět
lida.matusu|14. července 2013
Dneska jsem dělala s kuřete,bylo to bezva,ale jen jsem je naskládala vedle sebe a zalila šlehačkou. +1 Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!