Staňte se našimi fanoušky na:

Kváskový celozrnný chléb

Autor receptu: janatka (94 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • všechny suroviny jsou v postupu

Pracovní postup:

Večer rozkvasím: 30g kvásku z lednice + 200g žitné mouky + 200ml vody-pořádně promíchat a nechat 12h RÁNO ODEBERU 2 LŽÍCE KVÁSKU DO LEDNIČKY NA PŘÍŠTĚ Ke zbytku kvásku přidám - -400g pšeničné celozrnné mouky -200g pšeničné chlebové mouky -150g vařené brambory-studené-strouhané najemno -300-400ml voda+kefír 1:1 10g soli,lžíce drceného kmínu Vše uhnětu a nechám 1h v klidu odpočívat v míse zabalené do igelitu na lince.Znovu prohnětu a dám těsto do olejem vymazané mísy asi na 1,5-2h a během té doby po půlhodince vždy v míse tak 3x popřekládám a opět zabalím do igelitu.Po 2h těsto vyndám na vál,prohnětu,popřekládám,stočím,utáhnu bochníček a dám do ošatky na 2hodiny. Bochníček než vložím do ošatky pohladím pomoučenou rukou a tou stranou dolů do ošatky dám těsto.Celé to zabalím do igelitu. Troubu rozpálím na 250st včetně plechu na chleba a plechu dole na zapaření. Peču:10min na 250st pak stáhnu na 200st a dopékám 30minut Hotový chleba poklepem na břicho zvoní. zdroj: renata

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!