Staňte se našimi fanoušky na:

Kynuté buchty - česká klasika jako od babičky

Autor receptu: Konato (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
171× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na kvásek rozetřete v malé misce droždí a 1 lžičku cukru na kaši, Přidejte 50 ml vlažného mléka a 1 lžíci mouky, promíchejte a nechte 10 minut stát na teplém místě. Mouku prosejte do mísy a smíchejte ji s cukrem a solí. Máslo rozpusťte. Uprostřed mouky udělejte důlek, vlijte do něj kvásek, vlažné mléko a máslo a nakonec přidejte žloutky. Vařečkou vypracovávejte asi 10-15 minut těsto. Můžete využít robot s hnětacím hákem nebo domácí pekárnu. Propracované těsto přikryjte utěrkou a nechte opět na teplém místě 2-4 hodiny kynout. Po každé hodině těsto asi minutu znovu propracujte. Připravte si obě náplně. V jedné misce smíchejte povidla s cukrem a lžičkou rumu, ve druhé rozetřete vařečkou tvaroh s cukrem a vejcem a nakonec vmíchejte i omyté rozinky. Vnitřek pekáče o velikosti asi 30 x 40 cm potřete částí másla určeného na vymazání. Těsto vyklopte na vál poprášený moukou. Rukama těsto prohněťte a válečkem rozválejte na výšku asi 1 cm. Rozkrájejte na kousky o velikosti 6 x 6 cm. Do středu každého položte vrchovatou lžičku náplně. Spojte k sobě všechny 4 rohy a stlačte strany, Spojem dolů balíček položte na vymazaný plech. Troubu předehřejte na 180 °C. Buchty potřete ze všech stran zbytkem rozpuštěného másla a nechte je ještě 15 minut kynout. Poté je pečte do zlatohněda asi hodinu. Hotové buchty nechte v pekáčku téměř až do úplného vychladnutí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petiska|10. května 2013
Zkusím. Odpovědět
šupina73|6. května 2013
vynikající Odpovědět
MAFIRA|28. dubna 2013
miluji kynuté buchty,ale nerada bych kynula i já:) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!