Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutý tvarohový závin s čerstvou mátou

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí necháme kynout s lžičkou cukru, lžící mouky a 0,5 dl vlažného mléka. Vzešlý kvásek promícháme s moukou, lžící cukru, 50 g másla, žloutkem, vejcem, špetkou soli a mlékem podle potřeby a vypracujeme hladké středně tuhé těsto a dáme kynout. Mezitím si připravíme náplň. Žloutky utřeme s máslem a cukrem, rozmícháme s tvarohem a nakonec vmícháme tuhý sníh. Vykynuté těsto rozválíme, potřeme náplní a posypeme nasekanou mátou. Zavineme, položíme na vymazaný plech a upečeme dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mlsanda|9. dubna 2014
jojo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!