Staňte se našimi fanoušky na:

Kachní prsa na pomerančích

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Smícháním vína, pomerančové šťávy, nakrájené šalotky, vinného octa a bobkového listu získáme marinádu. 2) Do marinády ponoříme maso a marinujeme do druhého dne. 3) Kuřecí prsa vyndáme z marinády, osušíme, osolíme a opepříme a smažíme na pánvi - asi 5 minut kůží dolů, poté zprudka opečeme i z druhé strany, snížíme teplotu a dosmažíme (5-10 minut dle velikosti prsou). 4) Marinádu vaříme asi 10 minut, rozmixujeme a vaříme do zhoustnutí. Můžeme přisladit cukrem. 5) Brambory uvaříme, rozmixujeme (bez slupky), naplníme do zdobícího sáčku. Na plech dáme pečící papír a na něj děláme z brambor pusinky. Zapečeme narychlo pod grilem. 6) Kuřecí prsa podáváme přelité marinádou s bramborovými pusinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
sonizna |9. září 2014
Šalotku mám hrozně ráda - je oblíbená v Itálii a Nizozemí. Ke kachním prsům se určitě výborně hodí. Odpovědět
objev |9. září 2014
Práce s bramborovými pusinkami je docela piplačka, takže jako příloha postačí třeba jen brambory, či bramborová kaše. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!