Staňte se našimi fanoušky na:

Kachní prsa a omáčka z pomerančů

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kůži filetů potřeme solí a necháme přes noc uležet v ledničce. Filety osmahneme z obou stran na přepuštěném másle, pak je vyndáme a zabalíme do alobalu, pečeme na 120°C asi 30 minut (na 100°C v horkovzdušné). Oloupané pomeranče nakrájíme na silné plátky, krátce osmahneme v pánvi na vypečeném tuku a přilijeme Campari, víno a pomerančovou šťávu. Pak přidáme rozmarýn, osolíme, opepříme a vaříme, dokud se neodpaří asi 1/3 tekutina. Kachní prsa vyndáme z trouby, teplotu zvýšíme na 275°C (horkovzduch na 255°C). Filety vybalíme z fólie, položíme je na rošt kůží nahoru a upečeme dokřupava. Z pomerančové omáčky vyndáme snítky rozmarýnu a přidáme na kousky nakrájené máslo. Filety nakrájíme, dáme na talíře a přelijeme omáčkou, nakonec ozdobíme plátky pomeranče a rozmarýnem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!