Staňte se našimi fanoušky na:

Kančí pečeně na víně

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Maso opláchneme, osušíme a protkneme špekem, ovážeme provázkem do balíčku. Zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Maso dáme do hlubší mísy a přidáme kořenovou zeleninu i koření. Zakryjeme a necháme přes noc v chladu odležet. Druhý den maso vyndáme, zprudka opečeme na oleji (v kastrolu) ze všech stran a přendáme na tác. Do kastrolu dáme zeleninu, cibuli a koření, všechno pak pomalu opékáme dokud směs nezačne zlátnout. Pak přisypeme polovinu cukru, mícháme a když začne cukr zlátnout přilijeme víno, přidáme povidla, zamícháme, osolíme a vložíme maso. Pečeme zakryté na 150°C doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vínem. Z másla a mouky připravíme tmavou jíšku. Měkké maso vyndáme, základ zalijeme 1/2 l vody, ze stěn seškrabeme výpek do šťávy a necháme přejít varem. Omáčku propasírujeme do menšího kastrolku, dáme na mírný oheň a postupně přimícháme vychladlou jíšku. Rozšleháme, podle chuti přidáme cukr a sůl, necháme zvolna asi 15 minut povařit. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přidáme omáčku. Vhodná příloha jsou jemné houskové nebo bramborové knedlíky.
  2. HOUSKOVÝ 500 g housek, 5 dl mléka, sůl, 100 g másla, 4 vajíčka, pažitka Housky (nebo rohlíky) nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou pažitku a rozšleháme. Zalijeme housky, promícháme a necháme hodinu stát. Těsto dáme na navlhčený ubrousek, zabalíme do tvaru šišky knedlíku, na obou koncích zavážeme a knedlík vaříme v osolené vodě asi 35-40 minut. Hotový knedlík z ubrousku opatrně vybalíme a nejlépe nití nakrájíme na plátky.
  3. BRAMBOROVÝ 750 g den předem vařených brambor, 500 g dětské krupičky, 2 vejce, sůl podle chuti, 5 lžic oleje Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Vytvarujeme knedlíky (asi 5-7 cm průměr) a dáme je do vařicí vody, vaříme 20-25 minut. Hotové propícháme, aby vyšla pára. Aby knedlíky nebyly "slizké" někdo do vody přidává 1-2 lžíce octa, někdo knedlíky obaluje v solamylu než je dá do vody.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hanik29|13. dubna 2015
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!