Staňte se našimi fanoušky na:

Kašmírské kuře a Enčilády

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • kajenský pepř
  • drcený kmín
  • mletá pálivá paprika
  • oregano
  • 1 celé kuře
  • bílý jogurt
  • rajský protlak
  • eidam
  • romadúr
  • cibule
  • česnek

Pracovní postup:

  1. KAŠMÍRSKÉ KUŘE (indická kuchyně) : Kuře naporcuji na kousky a podle indického obyčeje stáhnu z kůže, ale není to nutné. Jogurt smíchám s trochou soli a větším množstvím cayenského pepře. Kuřecí kousky v něm nechám marinovat a potom na dřevěném uhlí griluji a potírám jogurtem.
  2. ENČILÁDY (mexická kuchyně) : Enchilades jsou kukuřičné placky, které patří k mexickým specialitám. Původní recept jsem trochu upravil. Připravím si těsto jako na lívance, ani v něm nemusí být kukuřičná mouka, a upeču placky. Důležitá je omáčka. Na oleji zpěním nadrobno nakrájenou cibuli, zaliji rajským protlakem nebo rozdusím oloupaná rajčata, přidám prolisovaný česnek, drcený kmín, lžičku pálivé papriky nebo cayenského pepře a oregano. Placky namáčím v omáčce, do každé dám lžíci na hrubém struhadle nastrouhaného „smradlavého“ sýra (ideální byl Žumbera) a půl lžíce strouhaného eidamu. Placky přeložím napůl, naskládám do pekáčku, zaliji omáčkou, posypu zbytkem tvrdého sýra a zapeču. Při podávání zdobím olivami nebo kousky avokáda, někdy podávám s pečenými fazolemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Makitka |8. března 2014
ukládám a určitě vyzkouším Odpovědět
Dědeček Hříbeček |9. února 2014
lákavé, musím zkusit Odpovědět
hana.molcarova |12. června 2013
zkusím miluji ostrou chut Odpovědět
junkie09 |14. května 2013
musí to být moc dobré. určitě vyzkouším Odpovědět
Rentiér1946 |14. května 2013
Eidam je Enčiládový :-)) Odpovědět
miuka |13. května 2013
až na ten eidam by to mohlo být kašmírské :-) zkusím to Odpovědět
VER98 |19. dubna 2013
To vypadá moc dobře :) Odpovědět
Rentiér1946 |19. dubna 2013
Zdroj: časopis Překvapení ..... uvařil jsem a je to špica, kdo má rád ostřejší - pochutná si. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!