Staňte se našimi fanoušky na:

Kaštany s marcipánem

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Upražené kaštany uvaříme, necháme je vychladnout a pak je umeleme na masovém strojku. Piškoty nadrtíme najemno, promícháme s cukrem, kakaem a čokoládou, přilijeme koňak, přidáme namleté kaštany a prsty vypracujeme pevnou hmotu. Zabalíme ji do mikrotenu a necháme v lednici krátce ztuhnout. Ze ztuhlé hmoty tvarujeme lžící malé kaštany (prům. asi 1,5 cm). Z jedné strany v nich uděláme mělký důlek a necháme v chladu ztuhnout. Čokoládovou polevu rozehřejeme podle návodu a ztuhlé kaštany v ní namáčíme ze všech stran. Do prohlubně vmáčkneme kousek marcipánu, cukroví srovnáme na mřížku a necháme ztuhnout. Vychlazené kaštany přendáme do malých papírových košíčků na bonbony a necháme v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!