Staňte se našimi fanoušky na:

Kapustový nákyp s mletým masem

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvařené brambory oloupeme a přepůlíme. Z očištěné kapusty vyřízneme košťál a rozkrájíme jí na kousky, blanšírujeme cca 5 minut ve vroucí vodě. Mleté maso opečeme za stálého obracení na horkém oleji asi 5 minut, osolíme a opepříme. Cibule najemno nasekáme, zahřejeme tuk a cibuli na něm necháme zesklovatět, zasypeme moukou a osmahneme. Za stálého míchání přidáme smetanu a vývar a krátce povaříme. Omáčku osolíme, opepříme a dochutíme muškátem. Do zapékací mísy navrstvíme brambory, kapustu a mleté maso a vše přelijeme omáčkou. Zapékáme v horké troubě asi 20 minut. Na závěr nákyp ozdobíme petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ohen |20. července 2013
zkusím Odpovědět
Teris19 |16. července 2013
zkusím Odpovědět
Hrabča |15. července 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!