Staňte se našimi fanoušky na:

Karamelový větrník na plech

Autor receptu: Bobina (87 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
32× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: Vodu rozehřejeme s máslem a solí, pak najednou přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho až se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec (trvá to asi 4 minuty). Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka, každé řádně vymícháme a až pak dáme další. Vymažeme dva plechy tukem a naneseme těsto rozdělené na polovinu. Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Prvních 15minut troubu vůbec neotvíráme, bubliny by splaskly. Pečeme asi 30-40 minut. Nebojte se, hned tak se nespálí. Je však třeba, aby povrch byl na dotek křupavější, protože jak chladne, trochu změkne. NÁPLŇ: Uvaříme 2 karamelové pudinky ve 750ml mléka a necháme vychladnout. Pak vyšleháme 1 máslo se 2 lžícemi moučkového cukru a postupně přidáváme uvařený, zchladlý pudink. Dosladíme dle chuti. Na první plát naneseme karamelovou náplň a na to dáme ušlehanou jednu šlehačku s cukrem a ztužovačem. Přiklopíme druhý plát a navrch polijeme karamelovou polevou. KARAMELOVÁ ŠLEHAČKA (poleva): 250 g cukru krupice, 250 ml smetany ke šlehání Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Odolejte pokušení ochutnat, pálí jako čert! Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, vzkypí to! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí (když to bude hodně husté, přilijte ještě trochu horké smetany). Ihned nalijte na větrník a dejte chladit do druhého dne. Pokud se vám to nepodaří, spojte ji s ušlehanou smetanou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |29. řijna 2013
chystám se na něj už delší dobu ;) Odpovědět
macik |28. června 2013
zkusim Odpovědět
sussan |23. června 2013
Raději mám klasický větrník, ale věřím, že tohle je stejná mňamka. ;) Odpovědět
Lenny |20. června 2013
zkusím Odpovědět
PF*13 |2. června 2013
dobrý recept Odpovědět
ehm |25. května 2013
anooo Odpovědět
ehm |25. května 2013
-))) Odpovědět
honzíček |20. května 2013
supr Odpovědět
li33 |11. května 2013
super -mńam )) Odpovědět
maruskaji |11. května 2013
Zkusím. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!