Staňte se našimi fanoušky na:

Karbanátky se špenátem

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Můžeme použít zbytek špenátu, nebo si jej připravíme. Špenát dáme lehce povařit, spíše jen rozmrazit, najemno nakrájíme cibulku, osmahneme ji dorůžova na tuku, zaprášíme moukou, přilijeme trochu mléka a jíšku dáme do špenátu. Přidáme sůl a prolisovaný česnek. Pro tuto přípravu je potřeba špenát hustší konzistence. Pak si připravíme těsto jako na karbanátky, tj. mleté maso, vejce, mouku, či strouhanku, příp. Solamyl, trošku studené vody, mletý pepř, sůl, špetku majoránky, příp. malinko muškátového ořechu. Uděláme placičku, navrch dáme trochu špenátu, přikryjeme druhou placičkou a spojíme, aby špenát nevytékal. Děláme buď karbanátky nebo šišky jako na čevabčiči. Dáme opéci na tuk. Podáváme s bramborovou kaší, brambory a zeleninovou oblohou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |5. listopadu 2014
ukládám 1+ Odpovědět
ralena|25. března 2013
miluju spenat, zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!