Staňte se našimi fanoušky na:

Karbanátky po bulharsku

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Lilky omyjeme, upečeme v troubě (na 200 ˚C asi 15 - 20 minut), oloupeme a umeleme. Přidáme k nim nadrobno nasekaný česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na oleji. Veku přelijeme mlékem, aby změkla. K mletému masu přidáme vychladlou cibuli, veku, vejce, petrželku, sůl a pepř. Pořádně promícháme a necháme odstát v lednici asi 40 minut. Poté tvarujeme karbanátky a smažíme je na rozehřátém oleji s obou stran. Do zapékací mísy nalijeme zbylý olej ze smažení, na něj naskládáme půlku lilků, na ně karbanátky, které přikryjeme druhou půlkou lilků. Vše přelijeme smetanou. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 ˚C asi 30 - 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!