Staňte se našimi fanoušky na:

Karbanátky podle tety Běty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

MÁSLOVÝ 400g telecí plece, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 6 lžic mléka, špetka muškátového květu, bílý mletý pepř, sůl, olej na smažení, plátky citronu, paprika a pórek na ozdobu Maso odblaníme, omyjeme a osušíme, nakrájíme na menší kousky a umeleme. Vidličkou rozšleháme vejce s mlékem, pak přidáme špetku muškátového květu, čerstvě umletého pepře a přiměřeně osolíme. Maso s vaječnou směsí promícháme a zahustíme hladkou moukou. Masovou hmotu necháme asi 1/2 hodiny odležet. Z masa uděláme oválné středně silné karbanátky/řízky a po obou stranách asi 6 minut opékáme. Pak je přiklopíme poklicí, zastříkneme 2 lžícemi vody a pomalu dusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut. Na talíři ozdobíme plátky citronu, pórkem a paprikou. S MOZZARELLOU 2 plátky chleba, 4 lžíce mléka, 600g mlet. telecího masa, 1 vejce, 1 lžíce sek. oregana, sůl, špetka drc. pepře, 60g strouhanky, olej na smažení, 2 velká rajčata, 100g mozzarelly, 50g filetů z ančoviček Chleba rozlámeme do kastrůlku, zalijeme mlékem a za stálého míchání prohříváme, až se vše spojí. Rozvařenou chlebovou směs odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout, promícháme s mletým masem a vejcem, ochutíme oreganem, solí a pepřem. Z masové hmoty vytvarujeme karbanátky/placičky a obalíme ve strouhance. na pánvi rozpálíme olej a placičky po obou stranách osmažíme. Pak je naskládáme na plech a na každou placičku položíme plátek rajčete a mozzarelly, na sýr položíme křížem přes sebe rozkrojené filety z ančoviček. Obložené placičky zapékáme ve vyhřáté troubě nebo pod grilem asi 5 minut. S CELEREM 1 menší cibule, 2 řapíky celeru, 6 snítek čerstvého koriandru, olivový olej, 600g mletého hovězího masa. 2 lžíce rozinek, sůl, mletý černý pepř Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řapíky celeru očistíme a pokrájíme na drobné špalíčky. Lístečky koriandru nasekáme nadrobno. na pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a krátce orestujeme cibuli, odstavíme a necháme vychladnout. Celer spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Do mísy dáme mleté maso, přidáme cibuli, celer, koriandr a rozinky. Směs osolíme, opepříme a prohněteme. Z masové hmoty, namočenýma rukama, děláme malé karbanátky/ placičky a na rozehřátém oleji je zvolna z obou stran opečeme. Karbanátky podáváme s kuskusem a zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!