Staňte se našimi fanoušky na:

Kávová granita se šlehačkou a čokoládou

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

Pracovní postup:

V pánvi se silným dnem vařte na mírném plameni 1 1/2 hrnku (375 ml) vařící vody a cukr cca 1 minutu, až se cukr rozpustí. Odstavte a nechte vychladnout. Ve středně velké míse promíchejte zbývající vařící vodu s kávovými granulemi a kakaem, až se vytvoří hladká pasta. Vmíchejte cukrový sirup. Ušlehejte dohromady a přeceďte. Nalijte směs do kovové mísy střední velikosti nebo na tác. Dejte do mrazničky zmrazit na 3 hodiny. Pomocí vidličky rozbijte ledovou hmotu na velké krystaly. Vraťte do mrazničky a nevyndávejte dřív, než budete chtít servírovat. Přendejte granitu do 8 sklenic. Ozdobte šlehačkou a čokoládou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!