Staňte se našimi fanoušky na:

Kávovo-čokoládová pěna

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky promícháme s cukrem a zakysanou smetanou v horké vodní lázni. Jakmile směs zhoustne, odstavíme ji a rozdělíme do 2 misek. Bílou čokoládu nastrouháme najemno. Do jedné části krému vmícháme kávu a do druhé nastrouhanou čokoládu, oboje promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, polovinu vmícháme do kávové části a zbytek sněhu do druhé části krému. Hotovou kávovou i čokoládovou pěnu naplníme zvlášť do cukrářských sáčků s řezanou trubičkou a střídavě nastříkáme do šálků, misek nebo pohárků. Necháme vychladit a nakonec posypeme bílou i tmavou čokoládou. Můžeme přidat i jakékoliv ovoce a přidat do misek dřív, než je naplníme pěnami. Bez chlazení trvá příprava asi 30 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!