Staňte se našimi fanoušky na:

Kavkazský šašlík

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Skopovou kýtu odblaníme, nakrájíme přes vlákna plátky, naklepeme je a nakrájíme na čtverečky. Opepříme je, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme olejem a necháme v misce asi 2 dny proležet. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, potom na čtverečky a střídavě s masem napícháme na 4 kovové jehly nebo našpejle. Šašlíky pokapeme olejem, vložíme na zahřátý rošt potřený olejem a opékáme za častého otáčení 14-16 minut, přitom je potíráme olejem. Hotové šašlíky osolíme. Podáváme s rýží promíchanou s rajčatovým kečupem a vše obložíme drobně nakrájenou cibulí. Šašlíky můžeme připravit i na jednom rožni nad žhavým popelem nebo nad žhavým dřevěným uhlím.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petr.helman.5|15. března 2015
Vyzkoušíme a uvidíme. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!