Staňte se našimi fanoušky na:

Kmínová a krupicová polévka

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: pro 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • kostka zeleninového bujonu
  • krupice
  • dětská krupička
  • sůl
  • vejce
  • kmín (drcený)
  • muškátový oříšek
  • pažitka (čerstvá)
  • pepř (mletý)
  • petrželka (čerstvá)
  • máslo
  • cibule
  • hrášek

Pracovní postup:

  1. KMÍNOVÁ POLÉVKA Ingredience: kousek másla, 4 rovné lžíce krupice, 1 vejce,vrchovatá lžička drceného kmínu, sůl, 1 kostka zeleninového bujónu, petrželová nať Na rozehřáté máslo nasypeme kmín a krupici. Za stálého míchání společně osmahneme. Přidáme vejce a rychle rozmícháme až vzniknou malé kousky. Zalijeme 1 litrem studené vody, osolíme, přihodíme bujón a povaříme asi 10 minut. Do hotové polévky vmícháme pokrájenou zelenou petrželku.
  2. KRUPICOVÁ POLÉVKA S HRÁŠKEM Ingredience: 1 lžíce másla, 3 lžíce dětské krupičky, 1 vejce, 200 gramů hrášku,1 malá cibulka, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, pažitka V hrnci rozehřejeme máslo opražíme na něm krupičku dozlatova. Odstavíme, přidáme celé vejce a důkladně rozmícháme s krupičkou. Zalijeme studenou vodou (asi 1 litr), přidáme na kousky pokrájenou cibulku, opepříme a 10 minut povaříme. Přisypeme hrášek, přistrouháme muškátový oříšek a vaříme ještě asi 4 minuty. Hotovou polévku doplníme posekanou pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jitulka |13. května 2013
takové polévky mám ráda Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
může být docela dobrá.... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!