Staňte se našimi fanoušky na:

Kokosky s vanilkovým krémem

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky ušleháme a do tuhého sněhu postupně zašleháváme cukr a nakonec vmícháme kokos. Lžičkou děláme hromádky hmoty na plech s pečícím papírem, pečeme 1,5 hodiny na 80°C. Z mouky promíchané s kůrou, cukrem, tukem a žloutky připravíme husté těsto a necháme je hodinu v chladu. Pak rozválíme na plát silný 2-3 mm a podle velikosti kokosek vykrájíme kolečka a pečeme na 175°C dorůžova. Krém připravíme rozmícháním pudinkového prášku v polovině mléka. Zbylé mléko zahřejeme, přilijeme pudink a za stálého míchání 1-2 minuty povaříme. Pudink vychladíme (často mícháme) a vyšleháme s částí cukru. Přidáváme máslo a zbytek cukru až vznikne hladký tužší krém, nastříkáme ho po obvodu koleček. Do středu dáme trochu zavařeniny a přiklopíme kokoskou. Po vychladnutí spodní část namáčíme v rozehřáté čokoládě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!