Staňte se našimi fanoušky na:

Kohout na víně podle pana Jeníka

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kohouta naporcujeme,povaříme v osolené vodě,vyndáme osušíme.Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky,rozškvaříme,přidáme drobně nakrájenou cibulku a zpěníme.Do tohoto základu vložíme maso,podlijeme ho olejem,opečeme,okořeníme mletým pepřem,podlijeme teplým koňakem a zapálíme.Když alkohol shoří,maso podlijeme vínem,přiklopíme a dusíme.Když je maso téměř měkké,přidáme žampióny,mouku nasucho osmahnutou a všechno udusíme do měkka.Hotové ochutíme rozetřeným česnekem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!