Staňte se našimi fanoušky na:

Koláč s karamelovými hruškami

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Mouku smícháme s cukrem, uděláme důlek, vklepneme vejce a přidáme nakrájené kousky másla. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto rozválíme na placku, vyložíme s ní koláčovou formu tak, aby nám okraje těsta trochu převyšovaly dno a propícháme ho vidličkou. Na těsto položíme pečící papír a na papír nasypeme suchý hrách nebo fazole. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10 minut. Po 10 minutách formu vyndáme, papír i s luštěninou odstraníme a těsto vrátíme zpět do trouby. Předpékáme dalších 8 minut.
  2. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a hrušky nakrájíme na klínky. Na pánvi rozehřejeme máslo a hnědý cukr, vsypeme hrušky a na mírném ohni opatrně mícháme asi 6 minut, hrušky by měly začít měknout. Pak zastříkneme rumem a vypneme. Smetanu ke šlehání vyšleháme s vejcem a přimícháme skořici.
  3. Předpečené těsto vyjmeme z trouby, zalijeme smetanovou směsí a poklademe podušenými hruškami. Povrch pokapeme vydušenou hruškovou šťávou a ještě můžeme jemně zacukrovat hnědým cukrem. Koláč vrátíme do trouby a asi 20 minut dopékáme, až hrušky lehce zhnědnou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

cvrcek |8. července 2013
vyzkouším :-) Odpovědět
wieruska |8. července 2013
dobré Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
mňam Odpovědět
Konato |7. července 2013
To musí být úžasné. Odpovědět
i |7. července 2013
luxusní Odpovědět
martinnatr |7. července 2013
uložím Odpovědět
-Suiteki |7. července 2013
Přidávám k oblíbeným a vyzkouším :) Odpovědět
Lenny |7. července 2013
s hruškama mám vše ráda Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!