Staňte se našimi fanoušky na:

Koláčky s olivami a rajčátky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnku rozdrobit droždí, přidat cukr, lžíci hladké mouky a zalít vlažnou vodou. Kvásek rozmíchat a nechat na teplém místě vykynout. Do mísy prosít zbylou mouku, přidat vejce, sůl, vykynutý kvásek a všechno propracovat na nelepivé těsto. Na povrchu těsto poprášit trochou hladké mouky, překrýt utěrkou a nechat vykynout. Z těsta udělat malé bochánky, vytvarovat z nich malé koláčky, rozložit na plech vyložený pečícím papírem. Rajčata nakrájet na malé kostičky a v misce promíchat s cibulkou, bazalkou, olivami a vegetou. Tuto směs rozdělit na koláčky. Okraje koláčků pak ještě potřít rozšlehaným žloutkem a péct cca 20-25 minut na 160°C. Hotové koláčky nechat vychladnout, nakonec přizdobit čerstvými bylinkami (není nutné).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jaroslav.hulka |19. března 2014
1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!