Do hrnku rozdrobit droždí, přidat cukr, lžíci hladké mouky a zalít vlažnou vodou. Kvásek rozmíchat a nechat na teplém místě vykynout. Do mísy prosít zbylou mouku, přidat vejce, sůl, vykynutý kvásek a všechno propracovat na nelepivé těsto. Na povrchu těsto poprášit trochou hladké mouky, překrýt utěrkou a nechat vykynout. Z těsta udělat malé bochánky, vytvarovat z nich malé koláčky, rozložit na plech vyložený pečícím papírem. Rajčata nakrájet na malé kostičky a v misce promíchat s cibulkou, bazalkou, olivami a vegetou. Tuto směs rozdělit na koláčky. Okraje koláčků pak ještě potřít rozšlehaným žloutkem a péct cca 20-25 minut na 160°C. Hotové koláčky nechat vychladnout, nakonec přizdobit čerstvými bylinkami (není nutné).