Staňte se našimi fanoušky na:

Kompot z černého rybízu

Autor receptu: haluschka (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: 40 min.
+ 20 min sterilování

Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Rybíz nejdříve důkladně omyjeme, až pak odstopkujeme (jinak by rybíz zbytečně ztratil šťávu).
  2. Vodu svaříme s cukrem (dávkujeme 1 l vody na 1 kg cukru, nebo dle chuti a kyselosti rybízu).
  3. Rybíz naplníme do čistých sklenic, často sklepáváme, aby se ho tam vešlo co nejvíce.
  4. Rybíz zalijeme horkým cukerným roztokem a zavíčkujeme.
  5. Sklenice sterilujeme přibližně 20 min při 85°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!