Staňte se našimi fanoušky na:

Konečně pořádná vánočka :-)

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • kmín
  • česnek (sušený)
  • 3 cibule
  • 1 lžíce octa (balzamikového)
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 5 stroužků česneku
  • asi 1 kg vepřového libového bůčku (úzký dlouhý pruh)

Pracovní postup:

Bůček (bez kůže) opatrně pokrájíme na 8-9 dlouhých proužků, cca 2 cm vysokých a stejně širokých. Osolíme, počesnekujeme a okmínujeme. Spleteme z nich vánočkové copy (ze čtyř, tří a dvou, příp. jednoho. krouceného pramene), postupně umístíme do pekáče na sebe a upevníte párátky nebo špejlí. Přitom každou řadu pletenců poléváme směsí z cca 1,5 dl vody, lžíce balzamica a cukru. Do pekáče přidáte oloupanou rozčtvrcenou cibuli a neloupané rozkrájené stroužky česneku. Pečeme přikryté, pomalu a dlouho, na 150°C, průběžně podléváme výpekem. Dělené maso se krásně propeče, lépe než vcelku. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem. Výborné je proložit vše špekem /slaninou/, ale pečení pak trvá déle .... tak 4,5 až 5 hodin.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |26. listopadu 2016
No, to by mě nenapadlo .... :-) Odpovědět
JIHOR |19. listopadu 2016
:-D :-D :-D Odpovědět
K.Vladka|4. ledna 2017
zajimavé :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!