Staňte se našimi fanoušky na:

Králík ve vinné omáčce

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Králíka rozdělíme na 6-8 částí, obalíme v mouce a na rozehřátém oleji asi 10 minut ze všech stran opékáme. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Šalotku rozpůlíme a na tomtéž oleji orestujeme. Česnek a tymián nasekáme, rajčata a pomeranče nakrájíme na špalíčky a přidáme k cibuli. Dochutíme celým pepřem a bobkovým listem. Zředíme vínem, vývarem a octem. Do omáčky vložíme králíka a pod pokličkou dusíme v troubě při vyšší teplotě cca 45 minut. Brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém oleji. Maso upravíme na talíře s bramborami a ozdobíme olivami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Uzzi1 |29. dubna 2013
ukládám Odpovědět
Anna1960 |29. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!