Staňte se našimi fanoušky na:

Králík na bílém víně od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Králíka omyjeme a osušíme, zbavíme všeho viditelného loje i šlach a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Porce poskládáme na pekáč s trochou oleje, zasypeme cibulí a česnekem a posypeme vydatně provensálským kořením. Zalijeme vínem skoro na 2 cm vysoko, aby se králík nevysušil a vytvořilo se dost šťávy. Zakryjeme alobalem (poklicí) a pečeme v troubě 150 stupňů teplé asi hodinu a půl, není třeba ani podlívat. Podáváme s lehkou přílohou, rýží, brambory nebo kaší. S králíkem můžeme péci i porce kuřete.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |8. června 2014
super Odpovědět
jana.remkova.7 |11. září 2013
Moc se mi líbí tento králíček :-) Odpovědět
Lenny |21. srpna 2013
bašta Odpovědět
david.kruml.1 |22. června 2013
králík na víně nemá chybu Odpovědět
Janka D. |22. června 2013
mňaaaaaaaaaaam Odpovědět
Adriena|3. července 2013
Králíky miluji, uložím a vyzkouším, díky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!