Staňte se našimi fanoušky na:

Králík na hořčici ve slanině

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Králíka potřeme hořčicí, osolíme, lehce posypeme tymiánem, důkladně zabalíme do slaninových plátků a sepneme párátky. Na pekáčku hřbet zalijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, podlijeme vínem a pečeme doměkka. Při pečení stále podléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, vybalíme ze slaniny, vykostíme a nakrájíme a uložíme v teple. Do smetany vmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do vypečené šťávy, provaříme a podle chuti dosolíme a opepříme. Na talíř narovnáme plátky slaniny, porce masa a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |11. řijna 2014
ňamka Odpovědět
joko |10. ledna 2014
vyzkousim Odpovědět
joko |9. ledna 2014
ukladam Odpovědět
SimoneckaC |8. ledna 2014
To vypadá výborně - musím vyzkoušet ;-) Odpovědět
barbora 3|8. ledna 2014
V neděli vyzkouším, díky. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!