Staňte se našimi fanoušky na:

Kremeše

Autor receptu: (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
34× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Celé pečení si ulehčíme rozváleným listovým těstem. Nejprve si vybalíme jeden plát a ten dáme upéct do trouby, pěkně dozlatova. Před vložením do trouby ho propícháme na několika místech vidličkou, aby se moc nenafukoval. Ihned upečeme druhý plát, ten ale před pečením nakrájíme na čtverečky, velké tak, jak chceme velké kremeše. Opět propícháme vidličkou. Připravíme si vanilkový krém. Většinu mléka vylijeme do hrnce, přisypeme cukr a dáme vařit. Občas promícháme. V troše mléka (asi 150–200 ml) rozmícháme oba vanilkové pudinky, mouku a vanilkový extrakt. Až mléko v hrnci začne vřít, zašleháme do něj zbytek mléka s pudinkovým práškem. Mícháme velice intenzivně, až do zhoustnutí. Za občasného promíchání necháme úplně vychladnout. Kdo chce, může v téhle fázi přidat ještě trochu rumu. Vyšleháme si změklé máslo, do kterého po trochách zašleháváme vychladlý pudink. Krém rovnoměrně rozetřeme na spodní plát upečeného listového těsta, ten, který jsme pekli první a v kuse. Ve vychlazené smetaně ke šlehání rozmícháme ztužovač a ušleháme na tuhou šlehačku. Tu rozetřeme na vrstvu vanilkového krému. Přikryjeme druhým plátem listového těsta, pokrájeným na čtverečky. Posypeme moučkovým cukrem, necháme pár hodin vychladit a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

gagous007 |13. května 2013
krásný Odpovědět
Vlasta78 |9. května 2013
krásné Odpovědět
Konato |7. dubna 2013
Úžasná dobrota! Odpovědět
li33 |6. dubna 2013
miluji ho Odpovědět
jana.remkova.7 |5. dubna 2013
Ten je nádherný a vím, že nemá chybu. Odpovědět
sussan |5. dubna 2013
Na ten se vždycky těším, když jedeme za starkou na Slovensko. :) Odpovědět
Vladenka |3. dubna 2013
moc dobrý Odpovědět
Barakuda |3. dubna 2013
prima moučník Odpovědět
Erin|21. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!