Staňte se našimi fanoušky na:

Kremeška z lístkového cesta

Autor receptu: sussan (44 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou z nich rozválíme na tenký plát o velikosti plechu, který použijeme, dáme na pečicí papír a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme dozlatova v předem předehřáté troubě. Ještě dokud je jedna z placek teplá, nakrájíme ji na čtverce (tj. porce). Druhý plát už rozkrajovat nemusíme. Poté si připravíme náplň: V (běžném) hrnku promíchejte pudinkový prášek s cukrem krystalem a vanilkovým cukrem a rozředíme mlékem. Z 5 bílků ušleháme tuhý sníh. Ve zbytku mléka rozšleháme 5 žloutků a za stálého míchání (ideálně ve vodní lázni) přivedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a přiléváme pudink rozpuštěný v mléce. Až krém zhoustne, odstavíme jej a ještě za tepla do něj vmícháme sníh z bílků. Vychladlý krém naneseme na plát listového těsta, navrch poté dáme druhý rozporcovaný plát. Kremeše přelijeme bílkovou polevou, kterou jsme si připravili pečlivým utřením jednoho bílku s moučkovým cukrem. Kremeše necháme v chladnu odležet do druhého dne, poté můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martina.molerova |19. řijna 2013
no super. dělavam často. Odpovědět
daramacho |16. řijna 2013
dobré Odpovědět
Penelope |6. řijna 2013
Miluju krémešky! :) Odpovědět
milmach |6. řijna 2013
dobré Odpovědět
Lenny |6. řijna 2013
lahoda Odpovědět
iva.hlouskova |5. řijna 2013
jsou výborné já si nadělám z jednoho plátu čtverečky a upečuje a pak naskládám na nádivku Odpovědět
vonaskovajirina|10. řijna 2013
Je jednoduchý - nevím, jestli by nebylo lepší zjemnit krém máslem..... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!